Stort steg närmare byggstart för Uppsala Eventcenter

[Pressrelease dec 14, 2016]

Uppsala kommun och projektbolaget Uppsala Eventcenter har kommit fram till en lösning kring finansieringen av evenemangsarenan. Därmed har det tagits ett stort steg närmare byggstart av Uppsala Eventcenter.
– Det känns fantastiskt roligt att kunna ge den här julklappen till Uppsalaborna, säger Torbjörn Wennberg, vd för Uppsala Eventcenter.


Evenemangsarenan är nu på god väg att gå från skiss till verklighet. Under onsdagen enades Uppsala kommun och Uppsala Eventcenter om en förlängning av samarbetet. Det innebär att hela projekteringen intensifieras för att kunna sätta spaden i jorden. Mellan 22–24 månader efter att bygglovet är klubbat ska arenan stå klar.
– Vi är övertygande om att samarbetet med NCC, som är upphandlad entreprenör, och SBB (Samhällsbyggnadsbolaget i Norden AB) borgar för en effektiv byggprocess och ett framgångsrikt klimatsmart eventcenter, säger Torbjörn Wennberg, vd för Uppsala Eventcenter.
Uppsala Eventcenter kommer att sätta Uppsala på evenemangskartan på ett helt annat sätt än tidigare och göra staden aktuell för prestigeuppdrag som Melodifestivalen, stora konferenser, elitidrott på EM- och VM-nivå, men även ge Almtuna IS en arena för att etablera sig i SHL.
– Det här framsteget ger en fantastisk möjlighet för Uppsala som en del av huvudstadsregionen och alla som är verksamma inom den. Uppsala Eventcenter kommer att bli den magnet som vi saknat för att locka idrott, nöjen och konferenser på högsta nivå, säger Staffan Littmarck, projektledare för Uppsala Eventcenter.

FAKTA: Uppsala Eventcenter (tidigare Uppsala arena) har som projekt drivits i samarbete med Uppsala kommun sedan 2008. Investeringen i projektet beräknas till totalt 800 miljoner. Kommunens totala ekonomiska åtagande är 150 miljoner i kapitaltillskott samt en hyra på 15 miljoner per år i 25 år. Eventcentret har cirka 6 800 fasta platser vid idrott och cirka 7 500 platser vid evenemang. Anläggningens yta blir totalt omkring 30 000 kvadratmeter. Platsen för evenemangsarenan blir Gränbystaden i nära anslutning till E 4 och lätt att nå med gång-, cykel- och kollektivtrafik.

För mer information:
Staffan Littmarck, staffan.littmarck@uppsalaeventcenter.se , +46703446696